Метод «Аудит 360»: більше, ніж просто психотерапія.

25.04.20

На одній із супервізій, яку зобов'язані проходити всі психологи, мене запитали, навіщо я насправді займаюся цією роботою. Спочатку на думку спало кілька банальних речей про талант, заробіток і гуманізм. Але я пішла далі й нарешті зрозуміла. Я займаюся цим усім, бо мені не байдуже.

Мені не байдуже, коли близькі люди вовком дивляться один на одного і колекціонують образи. На жаль, я сама через це пройшла. Мені не байдуже, коли батьки маніпулюють дітьми, а діти задихаються від неможливості бути почутими.

Боляче бачити як люди справді гарної та сміливої ​​країни недооцінюють себе. Багато хто втрачає опору і не бачить приводів для гордості. Замість того, щоб любити та реалізовуватися, вони стають залежними від алкоголю наркотиків і харчових розладів.

Я хочу допомогти тим, кому не байдуже на своє життя та життя близьких. Тим, хто готовий сміливо подивитись у вічі своєму «я» і чесно зізнатися у власній недосконалості.

Мені не байдуже, коли талановиті люди з величезним потенціалом не можуть реалізувати себе. Живуть у страху перед буденністю та завтрашнім днем.


Як працює метод «Аудит 360»


Майже 15 років я віддала психології, захистила кандидатську по соціології та з'ясувала, що насправді може допомогти нам усім знайти опору і сенс життя.

Усе в нашому житті працює як ланцюг: людина та природа, добро і зло, психічне та фізичне здоров'я. Якщо є проблема у чомусь одному, наслідки неминуче виявляться у сусідніх сферах. Згадайте себе: через проблеми на роботі ми нервуємося і зриваємося на близьких. А через домашні скандали чи суперечки не в змозі зосередитися на робочих завданнях. Часом ми й самі не розуміємо, як опинилися там, де ми є. Що спричинило наші вчинки, а що – наслідки.

Весь світ — це конвергентність, у якій ми маємо вчитися виживати.

Але як зрозуміти, за яку ниточку тягнути, щоб полегшало? Відповідь на поверхні: провести аудит.

Що таке аудит і чому він такий ефективний

Аудит — це процедура незалежної перевірки та оцінки всіх сфер вашого життя. Походить це слово від латинського слова audit, що означає «слухати». Ось і я насамперед слухаю та аналізую вашу історію, біографію; збираю психологічний анамнез, з яким ми разом працюватимемо.

Ви розповідаєте все, що вас турбує. Не хвилюйтеся, ми нічого не проґавимо, а ви нічого не забудете. Адже я створила спеціальний аудит-анкету. Складається вона із низки  питань. У ній є блоки про сімейні стосунки, кар'єру, сексуальну сферу, дитячо-батьківські відносини. Також ми розглядаємо питання, пов'язані з особливостями ваших взаємин з людьми, захоплень, прагнень і, звичайно ж, здоров'я.

Це потрібно, щоб визначити джерело дискомфорту. Головне наше завдання – це прибрати причини дискомфорту, які роблять вас слабким та незбалансованим.

Наша мета – посилити всі ваші внутрішні якості, створити опору та зміцнити особистість. Саме після цього сфери вашого життя прийдуть у норму.

Я не концентруюся на одному інструменті, на кшталт гештальту чи психоаналізу. Я є конвергентним психологом з особливим підходом до терапії. Комусь потрібен транзактний аналіз, комусь лого терапія, комусь підійде метод за Хеллінгером. Є десятки способів виявити проблему і знайти рішення.

Я вибираю їх індивідуально під вас!

Як проходять консультації та скільки сеансів потрібно


Перша сесія — ключова. Вона триває 90 хвилин. Зазвичай психологи обмежуються 60 хвилинами. Але я переконана, що розуміння, усвідомлення, емоційна реакція та проміжні висновки ледь-ледь дозрівають до цього часу. Нерідко найважливіше клієнт вимовляє наприкінці сесії.

Я не обриваю цей процес, обмежуючи вас у часі. Адже найголовніше, що відзначають мої клієнти, вже після першої сесії ви отримаєте розуміння, ясність, і навіть полегшення.

За яку б ниточку – сферу чи життєвий аспект – я не потягнула, ми знайдемо джерело істиною проблеми та її вирішення.